Een gemakkelijk plant, en dat is het, die rabarber.Op onze composthoop groeit 'ie net zo hard verder als in de volle grond. Want vier planten is voor ons toch iets te veel van het goede, dacht ik altijd. Tot dat ik de site 'Smaakmakend' ontdekte en wel heel veel verschillende ideeën opdeed. Hier volgt het recept van
Varkensvlees met rabarber:
Bak 400 g varkenslappen (bestrooid met peper en zout) in 2 eetlepels olie lichtbruin. Fruit 2 tenen knoflook met 1 grote ui (gesnipperd) heel zachtjes mee. Voeg 500 g rabarber (in stukjes), 1 theelepel verse gember (geraspt) en 2 anijssterren en 50 g suiker toe en stoof alles in ca. 45 minuten zachtjes gaar. Lekker met rijst en broccoli.
Volkstuinvereniging 'De Zegge' is een gezellige groep tuinders, die meer met elkaar wil delen dan een stuk grond. Op dit blog vind je nieuwtjes van de vereniging, recepten van keukenprinsen en -prinsessen en tips over de nieuwste oude groenten. Volg dit blog en mis zo niets!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten